banner_jubileum_klein

   Het einde van het badmintonseizoen...
   Aan de ene kant jammer dat er een zomerstop is voor de trainingen, wedstrijden en speelavonden en
   dat de badmintonsport en de vereniging de komende weken op een laag pitje staat.
   Aan de andere kant weet je als lid van BC ’t Pluumke ‘67 ook dat er eind juni nog een knallende afsluiter gepland staat.
   Namelijk de laatste zondag van juni met jeugdactiviteit en barbecue!
De jeugdactiviteit 2019 paste precies bij de warme en zonnige weersomstandigheden. We gingen namelijk zwemmen bij Bahia in Bocholt.
De jeugdleden en begeleiders verzamelden zich bij de Sport- en turnhal. En vanaf daar vertrok de groep richting Bahia.
Daar aangekomen zochten we een mooie plek uit op de prachtige ligweide. (foto: Bahia Bocholt)

De jeugdleden stonden te trappelen om het zwembad in te duiken. En al snel sprong iedereen in het diepe.
De jeugdleden en begeleiders vermaakten zich uitermate goed. Alle glijbanen werden uitgetest. Met en zonder opblaasband.
De stroomversnelling was voor sommigen een uitdaging. Net als de duikplanken. Maar een aantal jeugdleden durfde zelfs van de hoge duikplank die écht heel hoog is. (foto: Bahia Bocholt)

Van al dat zwemmen word je best dorstig en krijg je trek. Dus halverwege de middag was het tijd voor een verfrissend drankje en wat te snacken in het restaurant van het zwembad. Een aangename onderbreking van de inspannende zwemactiviteiten. Na de pauze vlogen de jeugdleden weer uit naar alle hoeken van het zwembad. Zowel in het binnenbad als het buitenbad doken regelmatig badmintonners op uit het water.Terwijl de begeleiders na de pauze vooral genoten van de zon op de ligweide waren de jeugdleden vooral in het water te vinden. Een aantal jeugdleden kreeg maar geen genoeg van de snelle glijbanen. Andere waren meer te vinden in het bubbelbad of op de duikplank.

Tegen de klok van vier uur was het tijd om te gaan omkleden en weer richting Winterswijk te gaan. Want daar stond het tweede deel van de dag op het programma.
Namelijk de gezamenlijke barbecue met de senioren. Zoals ieder jaar beloofde dat een gezellige boel te worden. En dat was dit jaar niet anders.Te beginnen met de locatie: Pluumkeplaza. Aan de Kottenseweg was een heuse feestlocatie verrezen.
Overal was aan gedacht. Voor jong en oud. De jeugdleden genoten van al het lekkers dat van de barbecue kwam.Net als de vele lekkernijen op het buffet in de schuur. Maar er werd niet alleen gegeten door de jeugdleden.
Bij gastvrouw Erenda en gastheer Wim was namelijk ook volop vertier in de tuin. Volop ruimte om te spelen. Inclusief waterpistolen, tuinslangen en veel water.

De Jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagde afsluiting van het badmintonseizoen. Een mooie combinatie van sportiviteit, zon, gezelligheid en eten en drinken. Een ideale zondag om het Pluumkejaar mee af te sluiten. De Jeugdcommissie wenst iedereen een goede vakantie en een mooie zomer toe!


Mark ten Pas
Jeugdcommissie BC ’t Pluumke ‘67