banner_jubileum_klein

    Op zondag 22 december was het Kersttoernooi van 't Pluumke'67 van 14:00 tot 16:00 uur
    in de Sport- en turnhal. Gelukkig kon de organisatie door een tip van Henk-Jan (Baan10)
    al eerder in de hal zijn dan eerst werd gedacht. Zo was er voldoende tijd om de Sporthal 
    aan te kleden met diverse kerstverlichting en konden de speciale banen opgebouwd worden.
    Net als voorgaande jaren is de te winnen prijs de 'Kerstwisselmuts' voor diegene met de meest
    originale outfit. De grote vraag was dan ook wat er dit jaar weer voor mooie creaties bedacht waren.
    
Op de zondagmorgen was iemand toch nieuwsgierig en in de FanApp werd voorzichtig geïnformeerd hoe het met de vorderingen gesteld was..Verrassend genoeg kwam er al vrij snel reactie van enkele leden en werden er 'stukjes' prijsgegeven..👍, en dat levert deze mooie collage op.Een dik uur later was de eerste aanwezig in de Sporthal met de muziek, de verlichting, de verlengkabels.....en HENK.Tegen 14:00 uur was bijna iedereen aanwezig en Mark sprak de aanwezigen toe en heette iedereen eerst welkom op het Kersttoernooi 2019.
Wie goed kijkt wat er op Mark zijn borst staat ziet een wat Mark graag wil, maar helaas voor hem doet de organisatie niet mee met deze verkiezing..😒
Aandachtig luisterden (sommige) de leden naar de speluitleg voor deze middag. Er waren 6 verschillende speciale banen bedacht en ieder moest op zijn of haar eigen formuliertje de standen noteren.Vanaf boven zag het er allemaal erg gezellig uit en iedereen kwam aan bod. Door middel van onze welbekende Pluumkelabels werd iedereen elke ronde een baan op gestuurd.

 
Bovenop de tribune is nog net de fotograaf te zien die meende niet gezien te zijn... 🙈De Speedbadminton Baan zag er niet alleen spectaculair uit, het was ook een uitdaging om de snelle shuttle onder controle te krijgen.

 
Al jaren een topper op het toernooi, de Blinde Vinken Baan.Baan 9 was ingericht als zijnde Dynamic Badminton Baan. Met een zacht balletje i.p.v. een shuttle werd er gespeeld volgens de badminton regels.

Op de "RSL Forza Team 2 Baan" werd er gespeeld met iets 'verknipte' shuttles, een verwijzing naar team 2 dat dit seizoen al diverse malen ruzie met de shuttles had van de tegenstanders in de competitie. 
Of de shuttle ging knetter hard, of hij was met geen mogelijkheid over het net te krijgen...of ging spontaan na het slaan rechts of linksaf..🤣Niet iedereen kwam elke speelronde aan de beurt, maar er werd keurig gewacht. Het bekijken van alle grappen en grollen op de diverse banen was ook leuk om te zien.Een vrolijke Wilma op de voorgrond, en op de achtergrond zien we duidelijk de ballonnen van de Holy Helium Baan. Maakt men een punt via een ballon, dan telt deze dubbel!Na 12 minuten spelen zat de speelronde erop en moest men een nieuwe label trekken, omdat er meer leden dan plekken op de banen waren per ronde was het elke keer een run naar de DJ Booth waar de labels te halen waren.
Overigens was de muzikale omlijsting dit jaar niet zoals gepland, de laptop bleek een griepje te hebben opgelopen. Gelukkig was er online nog wel een kerstzender te horen, maar de kerstknallers van 't Pluumke'67 waren dit jaar helaas niet te horen.Michiel en Mark vermaken zich prima tijdens een pauze... Over pauze gesproken... Na 4 rondes was er even tijd voor een heerlijke kerstkrans. Hierna werden er nog 2 rondes gespeeld want aan het eind had de organisatie nog iets leuks in petto..Nog even knallen op de Speedbadminton Baan.Spelen met ballonnen om je pols, zelfs de camera had er moeite mee.Aan het eind van de middag werd er nog één keer alles en iedereen uit de kast getrokken....'Rondje om de kerk!'
Eén van de twee Blinde Vinken Banen werd ontdaan van het zeil en er werden 2 teams gevormd met alle aanwezigen en men mocht 1 keer slaan en vervolgens naar de overkant rennen. Wanneer men 2 keer mis had geslagen moest men aan de kant plaatsnemen.Jeroen opent het festijn, na mate het spel vordert vallen steeds meer leden af, en moet er sneller geslagen en gerent worden om de overkant op tijd te halen.


Het hele spektakel duurde ruim 17 minuten voordat er twee overbleven. Pieter en Frank vochten daarna in een onderling duel uit wie er als laatste over zou blijven.
Wie het eerst drie punten had, had gewonnen. Frank was uiteindelijk de winnaar.
Hierna werd iedereen verzocht om zich te douchen want de prijsuitreikingen vonden op Baan 10 plaats, incl. de Kerstwisselmuts!!
(Om privacy redenen kunnen we de video beelden helaas niet vertonen op de website)Op Baan 10 vond dan de uitreiking plaats nadat alle deelnemers boven waren en de zaal inmiddels weer was opgeruimd, mede door aanwezige leden en de organisatie.
Jeroen werd hierbij vergezeld door Irene, één van de twee 'A.C. stage loopsters' die samen met Erenda de taken van Jeroen en Michel gaan overnemen aan het eind van dit seizoen.
Jeroen keek terug op een geslaagd toernooi, met veel jeugdleden, veel fraaie kerstcreaties en ook enkele nieuwe leden (ex PBN) waren er. Met meer dan 35 leden was het een mooie opkomst.
In spanning werd gewacht op de aankomende uitslag van het toernooi....
Jeroen doorbrak de stilte die ontstond met de woorden:
In mijn hand heb ik het formulier van........Geertje!...en hij vervolgde de zin met:
En op de achterkant daarvan staat de uitslag. 😁
(Kijk goed naar de foto, op de achterkant staat inderdaad wat geschreven...)

De uitslag van het toernooi:

Jeugd; Eerste plaats: Jack, Tweede plaats: Amanda

Senioren; Eerste plaats: Sanne, Tweede plaats; Patrick, Derde plaats: Dick.

En dan.......🥁🥁🥁🥁.....de Kerstwisselmuts!!!

Op de tweede plaats gehuld in een prachtige Kimono: Josefine!!!!Martijn won met zijn originele "Santaman" pak, de Kerstwisselmuts verkiezing 2019!!!!  🎅Alle aanwezigen kregen uit handen van de organisatie een mooie waxinelichthouder mee naar huis en sommigen zelfs voorzien van een sticker van het jubileum stikkervel uit 2016 wat nog voorhanden bleek achter de bar van Baan 10.Nadat er nog enkele glaasjes werden genuttigd, zat het toernooi erop...

Maandagavond 30 december (20:00 uur tot 23:00 uur) is de laatste speelavond van dit jaar.