banner_jubileum_klein

    Maandag 18 mei 2020, na woensdag 11 maart was er geen badminton meer geweest voor de recreanten en senioren en
    eindelijk mocht er weer gesport worden....., maar dan wel buiten.
    Deze eerste maandag van de 8 die nog op het programma stonden ( 1 juni niet i.v.m. tweede Pinksterdag) waren een aantal leden naar
    het sportcomplex van FC Trias en B.S.C. Hickory gekomen voor de eerste outdoor-training onder leiding van Harm van Schaik.
    Harm had al een heel veelbelovend parcour uitgelegd en wachtte vol spanning op de leden die iets verder gereed stonden op veld 1...
    Onder het oog van stuk of 50 voetballers liep de blauwe brigade dan maar eerst naar het Hickory veld,
    het was voor iedereen even nieuw en onwennig.

 
Nadat de leden de trainer hartelijk hadden begroet volgde een kennismakingsronde......., want Harm zag 2 nieuwe gezichten.
De rest deed braaf hun plicht maar niet iedereen kon een kleine glimlach van vermaak onderdrukken.😁
Om te beginnen moest er eerst even warm gelopen worden, 6 rondjes om de uitgezette pionnen.
Eén vond 2 het nieuwe 6 en haakte al gauw met verzuurden bovenbenen af, en kon zo ook nog even een foto maken van de andere helden.
Toen iedereen zijn of haar rondjes had gelopen was het tijd voor de bidon en daarna volgde een spelelement.
Met een frisbee werd, met koppels van twee en ruim 5 meter tussenafstand, de motoriek van de rechter en linkerarm getest.
De jeugd had even daarvoor de opdracht gehad dit 40 keer te doen dus de senioren en recreanten lieten dit niet op zich zitten en na wat misgrepen en enkele hoog en laagvliegers
slaagde ieder koppel hier toch in. 👏
Vervolgens werd de afstand vergroot naar een meter of 20 en was de opdracht dit 10 keer te doen.
Natuurlijk ging dit in het begin lomp en onbenullig en vlogen de frisbee's soms zo ver dat de sparring tegenstander als een stipje aan de horizon verdween om de frisbee weer op te halen. Het was dan ook geen boemerang...
Na dit vermakelijke spelelement was het weer even tijd voor een conditie testje. Voorwaarts met een dribbelpas op de tenen slalommen en tussentijds springen over de pionnen.
Ook dit werd door vele 6 keer gedaan, waarna het ook nog nog een keer zijwaarts gedaan werd. 🔼
De bidons werden weer gegrepen en gehijg en gepuf was duidelijk hoorbaar bij de deelnemers, aldus de fotograaf.
Omdat het al donker werd, gingen de leden terug naar veld 1, met verlichting, en met een voetbal onder de arm of aan de voet.
En weer passeerden zij de 50 voetballers waarvan een enkeling het natuurlijk niet na konden laten om te roepen: Nu al klaar?
Nee joh!....we beginnen net, klonk het lachend terug...het was maar een warming-up.
Als een paar ongeleide projectielen vlogen de ballen alle kanten op en stoof iedereen het veld op en menig boarding moest het met een harde knal ontgelden.
Maar al gauw werd er even serieus met zowel het rechter als het linkerbeen een balletje naar elkaar getrapt, in groepjes van 4..., of 3.
Daarna was het tijd voor shuttles!!!!!!!
Wat was dat ongelofelijk gaaf om te zien, om te horen (het onmiskenbare geluid van de klap tegen een veren shuttle) en om eindelijk weer te doen!
Intussen dropen de voetballers nu aan ons voorbij, om huiswaarts te keren........, Nu al klaar? 😁
En wanneer iedereen, 1 tegen 1, de opdracht krijgt een korte snelle rally te doen met de hand-knijp grip...., klonk er een knalsalvo over velden waarvan de vleermuizen zelfs van uit hun rustplaats werden ontwaakt...
Een trap tegen een bal waren ze misschien wel gewent, maar dit indrukwekkende geluid was hun wereldvreemd...🦇Terwijl de lichtmast al was uitgedaan, was er nog even een kleine sprint opdracht op het klappen van het handsignaal van Harm. Qua geluid minder indrukwekkend, maar in het duister toch geweldig mooi om te zien 🤔.
Anders dan de belichting op de foto doet vermoeden, was het echt al duister geworden en het bewijs was wederom bevestigd, 't Pluumke'67 doet het licht wel uit.
Maandag 25 mei vanaf 21:00 uur tot 22:00 uur mogen we weer en hopelijk is 'het Weer' dan wederom gunstig, en komen er nog meer leden en kan er weer tegen een shuttle geslagen worden....(met of zonder conditie training), want dat is toch wel een erg mooi geluid!

 Tot maandag!!!!