banner_jubileum_klein

 Een historisch moment in de geschiedenis van 't Pluuumke'67.
 Op maandag 26 april is ons erelid Michiel Halleriet benoemd tot lid in de Orde van oranje-Nassau.
 Hij is hiermee ons eerste Koninklijk onderscheiden lid van 't Pluumke'67.
 Een mooie beloning voor alles wat hij voor 't Pluumke'67 heeft gedaan.

 Voorzitter 't Pluumke'67,
 Ronnie Steijlen.


Volgens een strak draaiboek, namens de Gemeente Winterswijk, zou de uitreiking plaatsvinden om 12:30 uur met een marge van 10 minuten.
Na even verkeerd te zijn gereden, kwam daar dan eindelijk een auto van de Gemeente met een enorm boeket op de moterkap aangereden in de verte.
Helaas bleek dit niet de auto van de burgemeester te zijn, dus was het nog even wachten op een volgende..Een soort gelijke auto verscheen om de hoek en reed richting het huis van Michiel, maar ook deze bleek niet van de burgemeester te zijn.. De volgende in rij bleek een heus draaiorgel te zijn. Ook deze sloot zich aan achter de twee eerder gepasseerde auto's en in de verte kwam een derde auto met boeket om de hoek rijden.


Hier betrof het wel de auto van de burgermeester en het draaiorgel, de pers en diverse gevolgen kozen een plekje voor de voordeur van Michiel.Michiel was een uur eerder, op zijn vrije dag, plots naar het werk geroepen voor een 'gesprek' en de firma Obelink vertelde hem daar dat bijwijzen van verrassing dat er nog wat gedaan zou worden i.v.m. zijn 40 jarige dienstverband. 
Michiel vond dit echter wat overdreven maar voodat hij goed en wel besefte wat er dan precies ging gebeuren verscheen zijn dochter Lisanne ten tonele en verzocht haar vader zich even om te kleden...en natuurlijk was er kleding geregeld.
Omdat het om een verrassing ging, werd Michiel via een rondrit door Winterswijk niets vermoedend eindelijk dan thuis weer afgezet, alleen moest hij wel via de voordeur het huis betreden.
Daar zouden dan verdere ontwikkelingen even afgewacht worden, en het was absoluut verboden om even naar buiten te kijken.
En dan gaat de deurbel....
 


Op het moment dat de deur openging, klonk het Wilhelmus door het draaiorgel. Het zien staan van de burgemeester voor je in de tuin en de klanken van het Wilhelmus, dat moet een snelle gedachten wisseling zijn geweest bij Michiel want de emotie nam het over van de verbaasde blik, na het openen van de voordeur.


Burgermeester, Joris Bengevoord, nam het woord en prees Michiel voor zijn jarenlange inzet voor badmintonclub 't Pluumke'67, het Wintersijkse Muziek Theater en bij de firma Obelink.
Als dank en ernorme waardering voor zijn inzet had 't Pluumke'67 het voorstel gedaan aan het WMT en de fima Obelink om Michiel voor te dragen voor deze speciale erkenning. 


Als afsluiting klonken dan ook de woorden: Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Het was aan zijn vrouw, Elly Halleriet, de eer die het speldje mocht opspelden op de linkerborst. Wegens de gepaste afstand omstandigheden en maatregelen was er nou éénmaal een aangepast protocol.Een mooie kleurrijke bos bloemen waren er nog voor het mooie stel, namens de Gemeente Winterswijk en natuurlijk ook onze Koning. 

Ter afsluiting van deze bijzonder seremonie, werd er nog even geposeerd met de familie samen met de burgermeester.
Onder een luid applause van de uitgelopen buurt kwam er een eind aan dit speciale moment op de dag, de dag dat Michiel Halletiet in een prachtig zonnetje werd gezet.
Na nog wat mooie woorden van derden en de nodige felicitaties en een bedankje aan de aanwezige Pluumkefotograaf, ging de familie weer naar binnen en werd het weer rustig aan de voorzijde van het huis...
Aan de achterkant van het huis was de tuin echter inmiddels omgetoverd tot een feestelijke locatie waar diverse genodigden aanwezig waren.Onder een luid: "lang zal hij leven" door de aanwezigen werd Michiel begroet en wederom was de verbazing van zijn gezicht te lezen. Terwijl een convettiekanon de lucht en de tuin voorzag van diverse kleuren werd het glas geheven en stond Michiel wederom in het middelpunt van de aandacht. Betrokkenen namens 't Pluumke'67, de WMT en de firma Obelink waren aanwezig voor een helaas door de 'omstandigheden' bescheiden afterparty.Michiel had natuurlijk geen speetch voorgebereid, want het was gelukt om deze hele verassing dan ook geheim te houden. Een zware last zal van diverse schouders, en in het bijzonder van zijn vrouw Elly, afvallen. Michiel vertelde maar keer op keer hoe hij toch zo overdonderd kon worden, zonder zelf ook maar iets in de gaten te hebben gehad. De hele ochtend, vanaf het opstaan werd nog eens besproken en doorgenomen. Hoe was het mogelijk?

"Maar..... dit lintje is ook een dankjewel aan alle vrijwilligers die op welke manier dan ook bijdragen aan het wel en wee van een vereniging. 
Dus eigenlijk is het lintje ook een beetje voor jullie. 
En ERELID en nu deze onderscheiding. 
Mijn dag Kan niet meer stuk."
Diverse lekkere hapjes kwamen voorbij en de catering (De Zwaan) was werkelijk op en top verzorgd.Het mooie portret, tevens verzogrd door de fima De Zwaan, die de tuin feestelijk versierde op verschillende formaten.Toen de lokale krant op tafel verscheen, die eerder die morgen al in de bus had gelegen, stonden warempel al alle 15 gedecoreerden in de gemeente Winterswijk vermeld. 


't Pluumke'67 is maar wat trots op 'onze' Michiel en wensen hem nog vele gezonde jaren toe met zijn gezin en nog vele jaren bij 't Pluumke'67.